Kosmetisk tatuering

Vad är kosmetisk tatuering?

Kosmetik tatuering, permanent make-up och micropigmentering är samma sak. Pigmentering sker på området ovanför halsen i ansiktet. Kosmetisk tatuering bör göras av en professionellt utbildad, som med hjälp av små nålar placerar naturliga färgpigment i huden. Med den här tekniken kan man fylla i områden:

  • ögonbryn
  • eyeliner
  • läppkontur, fyllning av hela läppar, skönhetsfläck

Hur länge håller kosmetisk tatuering?

Hållbarheten för en kosmetisk tatuering är c:a 3-5 år, i vissa fall längre. Man får fylla i de en gång per år.

Hur går till?

EU-godkända färgpigment inplanteras i hudens yttersta lager (Epidermis), ca 1 mm djupt. Behandlingen tar ungefär 1,5 till 3 timmar. Inom 6 veckor behövs ett återbesök för att optimera slutresultatet. Återbesöket ingår i priset. Området som ska pigmenteras tvättas av och desinficeras. Jag applicerar en ytbedövande salva (Emla). Läkningstiden för behandlade området är 3 till 8 dagar.

Konsultation:

Om du är intresserad för att göra en permanent make-up, bokar du en tid för personlig konsultation. Där går vi tillsammans igenom vilken form och färg du önskar. Det är alltid bra om du tar med dig en bryn-, läpp-, eller eyeliner penna som du brukar använda. Jag hjälper till och vägleder dig om du känner dig osäker med färg eller form. Konsultationen tar ca 15 minuter och den är kostnadsfri.

Viktig att veta inför ögonbryn, eyeliner och  lipliner

Vi utför inte kosmetisk tatuering för de som är under 18 år, på gravida kvinnor och under amningen. Om du har psoriasis, rosacea ,eksem, hudsjukdom, hudförändring, ärr, sår ber dig i första hand ta kontakt med din läkare därefter med oss._ Man får inte göra botox, fillers, microneedling, medisinska ansiktbehandlingar  6 veckor innan och efter. De som använder blodförtunnande medicine( Varan) bör diskutera med sin läkare innan.

Comments are closed.