Kosmetisk tatuering

 

Vad är kosmetisk tatuering?

Kosmetisk tatuering, permanent make-up och micropigmentering är olika ord för samma behandling. Pigmenteringen görs i ansiktet, på området ovanför halsen. Med hjälp av små nålar placeras naturliga färgpigment i huden. Den kosmetiska tatueringen bör utföras av en professionellt utbildad skönhetsterapeut.

 

Med den här tekniken kan du fylla i och framhäva
  • Ögonbryn
  • Eyeliner
  • Läppkontur och/eller hela läppar
  • Skönhetsfläckar

Kosmetisk tatuering passar dig som är känslig och kanske allergisk mot smink, som vill se fräsch ut när du sportar eller som bara vill spara tid.

Kosmetisk tatuering passar dig som är ljus, har glesa ögonbryn och vill markera dem. Med permanent make-up ser du pigg och alert ut dygnet runt.

 

Hur går det till?

Behandlaren tvättar av och desinficerar området som ska pigmenteras. Därefter applicerar hon en ytbedövande salva, Emla. Färgpigmenten är EU-godkända och inplanteras i hudens yttersta lager, epidermis, ca 1 mm djupt. Behandlingen tar 1,5 till 3 timmar beroende på omfattning. Efter behandlingen får du med dig en antiseptisk salva, färginformation och skötselråd. Läkningstiden för det behandlade området är tre till åtta dagar.

Vi bokar in ett återbesök inom 6 veckor för att optimera slutresultatet. Återbesöket ingår i priset.

 

Våra tatueringsfärger är registrerade hos läkemedelsverket

 

Konsultation

När du bestämt dig för att göra en permanent make-up bokar du först tid för personlig konsultation. Vi går vi tillsammans igenom vilken färg och form du önskar. Det är bra om du tar med dig ögonbrynspennan, läppennan eller eyelinern som du brukar använda. Vi hjälper dig och vägleder dig om du känner dig osäker med färg eller form. Konsultationen tar ca 15 minuter och den är kostnadsfri.

 

Viktigt inför behandlingen

Vi utför inte kosmetisk tatuering på personer under 18 år. Vi utför inte kosmetisk tatuering på gravida och ammande kvinnor.

Kosmetisk tatuering behöver ”karenstid” före och efter behandling. Det är absolut olämpligt att göra botox, fillers, microneedling och medicinska ansiktsbehandlingar 6 veckor före och efter den kosmetiska tatueringen.

Om du har psoriasis, rosacea, eksem, hudsjukdom, pigmentförändring, ärr eller sår, bör du först konsultera en läkare om lämpligheten att göra kosmetiska tatueringar. Därefter kommer du till oss.

Du som använder blodförtunnande medicine, t ex Varan, bör diskutera med din läkare innan du beställer en behandling.

 

Inför ditt besök

  • Kom utvilad och vid god hälsa. Var lugn och sval, dvs träna inte före behandlingen
  • Kom med nytvättat hår
  • Ta inte Alvedon eller Omega 3 under de 48 timmar som föregår behandlingen
  • Drick inte alkohol på 24 timmar före behandlingen
  • Sola inte på 24 timmar före behandlingen
  • Ät minst en timme innan och se till att du har druckit tillräckligt med vatten

Comments are closed.